Hoe lang is het vliegen naar Aruba? En 7 manieren om je te vermaken tijdens de vlucht

Het is gemiddeld 10 uur vliegen naar Aruba. Het ligt er net aan welke vlucht je hebt en natuurlijk ook met welke maatschappij. Soms heb je een tussenstop op Curaçao of Bonaire, en soms heb je wind mee (ja echt) en ben je iets minder dan 10 uur onderweg. Het is in ieder geval een lange vlucht. 

Hoe kun je je het beste vermaken tijdens zo’n lange vlucht? Niet iedereen vind het prettig om 10 uur lang stil te zitten, de ander geniet er juist van omdat je dan tijd hebt voor dingen waar je normaal gesproken de tijd niet voor neemt.

1. Maak gebruik van de televisie

Bij de KLM kun je de televisie gratis gebruiken, bij Tui moet je er voor betalen. Bij beide is het in ieder geval een aanrader omdat er vaak aardig recente films/series op staan. Het scheelt jou ook weer dat je geen films op je laptop hoeft te downloaden. Als je een film kijkt tijdens de vlucht zit er gauw weer anderhalf uur op.

2. Download je Netflix series offline

Netflix heeft een geweldige functie waar je je series kunt downloaden zodat je deze offline kunt gaan kijken. Perfect voor tijdens de vlucht, want je hebt geen internetverbinding. Binge watch die ene serie die je al een tijdje op je kijklijst hebt staan en de tijd vliegt (ha-ha) voorbij! 

3. Ga aan het werk!

Ik ben zelf front-end developer, ik bereid dus vaak wat werk voor wat ik tijdens de vlucht kan doen. Het is ook een leuke uitdaging om tijdens 1 lange vlucht een website in elkaar te zetten. En als je geconcentreerd bezig bent vergeet je ook de tijd: win win situatie!

4. Toilettas, super handig

Neem een toilettas mee in je handbagage met een tandenborstel, een mini tandpasta (een grote mag niet), kauwgom (ook handig voor je oren tijdens het stijgen en dalen), mini deo en mini luchtje. Zo kun je jezelf aan het einde van de vlucht opfrissen voordat je het vliegtuig uitstapt.

Tip! Reis je alleen? Gebruik dan ook je toilettas waar je je paspoort, telefoon en portemonnee in kunt doen. Als je tijdens de vlucht naar het toilet gaat kun je je toilettas meenemen om te voorkomen dat je paspoort gestolen kan worden.

5. Neem een nekkussen, slaapmasker en oordoppen mee

Tijdens lange vluchten is het altijd fijn als je wat slaap kunt pakken. Door oordoppen in te doen, je slaapmasker op te zetten en tegen je nekkussen aan te gaan liggen maak je het voor jezelf nog een beetje comfortabel. Want zittend slapen vindt niemand een pretje. Tijdens een nachtvlucht is het in het vliegtuig ook donker natuurlijk, maar met een slaapmasker heb je toch meer succes. En de oordoppen zijn natuurlijk erg handig tegen krijsende baby’s 🙂

6. Neem je e-reader / boeken mee als handbagage

Voor een beetje ontspanning tijdens je vlucht is het perfect om even te gaan lezen. Het zou natuurlijk perfect zijn als je een e-reader hebt, want dan heb je veel keuze uit verschillende boeken. Je wilt natuurlijk niet dat je je boek al uit hebt voordat je vakantie écht gaat beginnen. Wel kun je alvast in de vakantiemodus komen door je te ontspannen met het lezen van een boek tijdens de vlucht.

7. Puzzelboekjes en spelletjes

Puzzelen en spelletjes spelen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Kruiswoordpuzzels, sudoku’s, woordzoekers, noem ze maar op. Allemaal ideale tijdverdrijvers voor tijdens de vlucht (en ook lekker voor tijdens je vakantie). Je kunt de vlucht ook goed voorbereiden door een aantal spelletjes op je telefoon te downloaden, en dan wel degene waar je geen internetverbinding voor nodig hebt.

Gouden tip voor KLM reizigers

Vlieg je met de KLM? Wist je dat als je helemaal naar de voorkant van het vliegtuig loopt je daar snoepjes, drinken en koekjes kunt vinden? De stewardessen bereiden daar het rondbrengen van de maaltijden en het drinken voor. Daar staat ook altijd een plankje met drinken, snoepjes (bijvoorbeeld mentos en mini verkade chocolade) en koekjes (bijvoorbeeld stroopwafel, roze en gevulde koek) voor de passagiers. Deze mag je gewoon pakken en dan kun je ook gelijk even je benen strekken door een wandeling te maken.

Next Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *