Dit moet je weten voordat je een auto huurt op Aruba

Auto rijden op Aruba gaat er iets anders aan toe dan in Nederland. De verkeersborden hebben wel hetzelfde uiterlijk als in Nederland. Maar rechts heeft niet altijd voorrang op Aruba. Het is wel de bedoeling, maar op kruisingen en een T splitsing heeft doorgaand verkeer voorrang. 

Let dus wel altijd goed op wanneer je zelf van rechts komt en ga er niet vanuit dat je voorrang krijgt. Wanneer het druk is op de weg en iemand wilt je voorrang geven wordt er vaak geseind met de lichten of even op de toeter gedrukt. Zo kun je merken dat je voorrang krijgt en kun je ertussen gaan.

Snelheidslimiet

Binnen de bebouwde kom is de maximum snelheid op Aruba 40 km per uur. Buiten de bebouwde kom is dat 60 km per uur, tenzij anders vermeld. Aruba heeft één ‘snelweg’ en daar mag je 80 km per uur rijden. Deze snelweg loopt vanaf het begin van San Nicolas helemaal tot aan Noord. Echter mag je niet op de gehele snelweg 80 km per uur rijden, op de borden staat dit duidelijk aangegeven.

Nat wegdek

Bij nat wegdek moet je op Aruba erg uitkijken. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland, dus je moet rekening houden met een lange remweg. Rij dus voorzichtig en wat langzamer dan gewoonlijk wanneer het regent of heeft geregend voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Met alcohol achter het stuur

Het is natuurlijk verboden om met alcohol achter het stuur te stappen. Net als in Nederland is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille — ongeveer 2 glazen. De werkelijkheid is op Aruba echter anders en er wordt wel eens met alcohol op gereden. Als je ‘s avonds de weg op gaat wanneer het al donker is, en al helemaal in het weekend, moet je dus altijd extra goed opletten. Het is mogelijk dat je een mede weggebruiker tegen komt met alcohol op en hier moet je dus snel op kunnen reageren door goed op te letten tijdens het rijden.

Kan ik niet gewoon fietsen op Aruba?

Aruba is er druk mee bezig om op zo veel mogelijk plekken fietspaden aan te leggen. Dit is echter nog niet op het hele eiland zo, dus fietsen is op dit moment nog niet 100% veilig. Wanneer je gaat fietsen is dit vaak op de autoweg en heb je dus meer kans dat je wordt aangereden dan wanneer je op een fietspad fietst. Het is aan te raden om altijd een auto te huren wanneer je op vakantie gaat naar Aruba. 

Auto huren op Aruba

Op Aruba zijn er veel bedrijven waar je een auto kunt huren. Maar ik ben altijd fan van ‘support the locals’. Ik huur nooit een auto bij partijen zoals Avis, Expedia of Sixt. 

Real Deal Car Rental

Bij Real Deal heb ik tijdens mijn lange verblijf (6 maanden) een auto gehuurd. Zij hebben een scherp tarief voor de langere termijn en dat is perfect voor studenten! Voor je vakantie kun je bij hun huren vanaf 40 dollar per dag. Dat is een scherpe prijs want bij de meeste huur je vanaf 50 dollar per dag. Real Deal is een betrouwbaar verhuurbedrijf waar ik al 5 jaar vast huur omdat zij altijd alle afspraken nakomen. Ze komen je ophalen bij de airport en brengen je daar ook weer heen wanneer je vakantie er op zit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vervoer van en naar de airport, aanrader!

Bekijk de website

Jay’s Car Rental

Ik heb zelf geen ervaring met het huren van een auto bij Jay’s Car Rental maar de tarieven zijn vanaf 35 dollar per dag en dat is erg goedkoop. Ik zie vooral hun jeeps erg vaak rondrijden op het eiland, dus die verhuren zij het meest. Maar er zijn ook reguliere (budget) personen auto’s bij hun te huur.

Bekijk de website

Gmax Car Rental

Gmax heeft gloednieuwe Hyundai Accent auto’s klaarstaan voor de verhuur. Toen ik in februari 2020 op vakantie ging heb ik bij hun een auto gehuurd en de service was perfect. De auto was ook een automaat, waar ik erg fan van ben. Vooral op Aruba met veel file rijden is dat perfect. De service was erg goed, ze waren erg vriendelijk en we mochten zelfs tijdens de vakantie altijd bellen om de auto te laten wassen als deze vies is of aan de binnenkant onder het zand zit. Aan te raden als je wat meer budget beschikbaar hebt en zeker wilt zijn van een knappe huurauto.

Bekijk de website

Fotografie: aruba.com

Previous Post Next Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *