Beste reistijd naar Aruba

Wanneer kun je het beste naar Aruba reizen? Voor het weer hoef je het niet te doen, want op Aruba is het gemiddeld het hele jaar 28 graden met een lekker windje. Toch verschillen de temperaturen nog wel eens, dus is het handig om te weten wanneer je het beste naar Aruba kunt reizen. Ook feestdagen en vakanties spelen een rol om de beste reistijd naar Aruba te kiezen.

Beste weersomstandigheden

Op Aruba heb je geen winter zoals wij in Nederland gewend zijn: dus daar hoef je geen rekening mee houden. Op Aruba heb je wel een regenseizoen, een periode waar meer regen valt dan normaal. Dit is ongeveer vanaf september tot en met december/januari, maar dit verschilt ook wel eens. Regenseizoen hoeft je niet af te schrikken want de meeste regen valt ’s nachts en vanwege de wind op Aruba waaien de buien snel over.

Het is in deze periode dus wel iets ‘kouder’, maar de temperatuur ligt nog steeds rond de 28 graden dus je kunt evengoed genieten op het strand.

MaandTemperatuurRegenval
Januari27,2 °C58,4 mm
Februari27,7 °C40,6 mm
Maart27,7 °C10,1 mm
April27,7 °C10,1 mm
Mei28,9 °C20,3 mm
Juni28,9 °C10,1 mm
Juli28,9 °C20,3 mm
Augustus28,9 °C10,1 mm
September28,9 °C50,8 mm
Oktober28,9 °C78,7 mm
November27,7 °C88,9 mm
December27,2 °C78,7 mm

Schoolvakanties

Moet je rekening houden met schoolvakanties? Dan zul je ook rekening moeten houden met hogere ticket- en verblijf prijzen. Het beste is om te reizen buiten de schoolvakanties om, vooral bij de tickets merk je veel in het prijsverschil.

Carnaval op Aruba

Aruba staat bekend om het carnaval seizoen: het is één groot feest op het eiland en iedereen is welkom om mee te feesten. Hoe lang dat duurt? Maar liefst 2 maanden lang van 5 januari tot 5 maart met verschillende parades over het hele eiland heen. Dit is dus een mooie periode om naar Aruba te reizen.

De carnaval is in 1954 ontstaan als klein straatfestival en is sindsdien uitgegroeid tot hét evenement van het jaar op Aruba. Locals sparen het hele jaar om tijdens de carnaval te kunnen feesten met hun prachtige kleurrijke (lokaal gemaakte) outfits. Een van de populairste parades zijn de Lightning Parade, deze vindt plaats in San Nicolas, maar ook in Oranjestad. Deze parade is in de avond en de outfits zijn prachtig versiert met verlichting wat een mooie sfeer geeft.

Aan het einde van het carnaval seizoen wordt het afgesloten met de Grand Parade, deze vind overdag plaats en ook in San Nicolas en Oranjestad (op aparte dagen). Dit is met recht de Grand Parade en als ik er één moet kiezen dan is deze parade wel degene die ik wil bekijken.

Previous Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *