De leukste duikplekken op Aruba

Aruba is zeer geschikt als vakantiebestemming als je een liefhebber bent van duiken. Het water is er super helder, je hebt tot wel 30 meter zicht. Ook de temperatuur is erg aangenaam waardoor je niet met een lange wetsuit hoeft te duiken. De geruchten gaan dat eigenlijk Bonaire the place to be is om te gaan duiken, maar Aruba heeft ook erg veel mooie duikplekken. Welke dat zijn? Ik zal je meer vertellen over de populairste duikplekken op Aruba.

Antilla Ship Wreck

Dit wrak ligt in het Noorden van Aruba vlakbij Boca Catalina beach. Het schip is 121 meter lang en is in 1939 in Duitsland gebouwd. De kapitein van het schip heeft het zelf laten zinken in 1940. Sindsdien is het in meerdere stukken gaan breken waardoor het werd omringd door veel koraal en vissen. Het is een erg mooie duikplek geworden waar je ook op sommige plekken door het schip heen kunt zwemmen om de binnenkant te bekijken.

Arashi Reef

Arashi Reef is ook in het noorden van Aruba te vinden vlakbij Arashi beach en het is mijn favoriete duikplek vanwege de schildpadjes. Het is een perfecte duikplek om schildpadden te spotten, want er is hier genoeg eten wat ze lekker vinden. Arashi Reef bestaat nog niet erg lang, het is een jonge duikplek. Naast de schildpadden zijn er ook genoeg andere soorten te spotten, namelijk de lionfish, kreeften, murenen, octopus en stingrays.

Vlakbij de kust is er ook een scheepswrak te vinden wat erg tof is om te bekijken tijdens een van je eerste duiken.

Mangel Halto

Mangel Halto is dichtbij de airport van Aruba te vinden. Ik ben hier vaak geweest voor het behalen van mijn Open Water PADI. Het is de perfecte plek om kennis te maken met scuba duiken. Het water is rustig, je kunt er gemakkelijk inlopen en het is veel prettiger om te leren duiken in zout water dan in een zwembad. De begin oefeningen zoals het afzetten van je masker onder water zijn heel anders in zout water, je weet gelijk hoe het echt zal voelen mocht dat tijdens een duik nodig zijn.

Pedernales Shipwreck

Het scheepswrak Pedernales is in 1942 neergeschoten door een Duits schip. Het is toen echter niet in een keer gezonken, ze hebben de voor- en achterkant er af gehaald om te repareren. Het middenstuk is gezonken en dat is nu een mooie duikplek geworden met veel koraal en vissen. 

De laatste keer dat ik hier ben wezen duiken was er een grote school vissen wat er erg gaaf uit zag bij dit wrak. 

Blue Reef / Debbie ll

Blue Reef is een prachtig rif ongeveer 20 meter diep. Vlakbij het rif is er in 1991 een schip genaamd Debbie ll van 40 meter lang expres gezonken om er een mooie duikplek van te maken. De combinatie van het rif en een scheepswrak maakt dit een populaire duikspot voor duikers, maar ook voor veel vissen waaronder murenen. 

Pos Chiquito / Hole in the Wall

Ik ben hier voor het eerst geweest toen ik begon aan het behalen van mijn Advanced Open Water PADI. Het was erg spannend de eerste keer omdat we vanaf een steiger het water in gaan waar je je achterover moet laten vallen. Het rif hier is geschikt voor beginnende Advanced Open Water duikers vanwege de diepte van 5 tot 40 meter. Er is heel veel te vinden hier om te bekijken, van Barracuda’s tot kleine visjes bij het prachtige rif.

En nog veel meer

Uiteraard is dit niet álles, er zijn nog meer mooie duikplekken te ontdekken op Aruba!

Previous Post Next Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *