Wat te doen op Aruba?

Na 6 maanden genieten op Aruba ontdek je heel veel leuke dingen om te doen en deze deel ik erg graag met jullie!

Watersport activiteiten Aruba

Ben jij ook een waterrat? Lig je het liefst de hele dag in het water? Dan is Palm Beach voor jou de plek waar je moet zijn. Op dit langste strand van Aruba zijn heel veel watersport activiteiten te vinden. Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien geniet ik van een Tube Ride samen met mijn neef, achter de boot keihard over het water scheuren en in de bochten er vanaf vallen. En dat de hele tijd opnieuw! Er zijn heel veel verschillende Tubes te vinden, maar ook wakeboarden of waterski is mogelijk achter de boot. Ga je liever een rondje varen? Dat kan natuurlijk ook!

Arikok National Park Aruba

Om het Arikok Park te bezoeken betaal je $11 entree. Dit geld wordt gebruikt voor het behoud van het park, want het is een beschermd natuurgebied. Maar liefst 20% van Aruba wordt bezet door dit park. Het is een mooi gebied om een lange wandeling te maken in de natuur. Je kunt ook een kijkje nemen in de grotten of je kunt met een ATV tour off road gaan. Genoeg te bieden voor iedereen in dit park.

Renaissance Island Aruba

Heel veel toeristen denken bij het woord Aruba direct aan flamingo’s. Echter in tegenstelling tot Bonaire en Curaçao leven er op Aruba geen wilde flamingo’s. De flamingo’s zijn alleen op Renaissance Island te vinden en dat is speciaal voor de gasten van het Renaissance hotel. Het zijn tamme flamingo’s die op het strand lopen en dan kun je met ze op de foto.

Wil je zelf ook naar het Renaissance Island zonder in het hotel te verblijven? Je kunt bij het hotel ook informeren naar een dagpas, deze kosten $125 en dat is inclusief een cocktail en een lunch.

Palm Island Aruba

Een dagje naar Palm Island is een perfect dagje weg voor het gehele gezin. Met een entreeprijs van ongeveer $100 beleef je een hele leuke dag op dit eilandje. Het is inclusief ontbijt, lunch en grill, ook is er een open bar van 9 tot 5. Je kunt er snorkelen waar heel veel vissen te zien zijn. Voor de kinderen is er een leuk waterpark, glijbanen en een bananenboot waar je zo vaak als je wilt op kunt. Voor de ouders zijn er dagelijks salsa lessen die je kunt volgen onder het genot van een cocktail van de bar. Uiteraard is het ook mogelijk om te ontspannen aan het strandje met genoeg ligbedden om op te liggen.

Street art in San Nicola: wauw!

San Nicolas is helemaal rechtsonderin op het puntje van Aruba te vinden. Het is niet zo’n populaire plek voor toeristen zoals dat in Noord is met alle hotels, maar ik denk dat het wel de mooiste buurt van Aruba is. In San Nicolas is namelijk heel veel street art te vinden. Je kunt er je ogen uitkijken, van muurschilderingen tot fysieke kunstwerken. Het worden er steeds meer en San Nicolas wordt met de dag mooier.

Tip: als je toch in San Nicolas bent is het leuk om een drankje te doen bij Charlie’s Bar. Deze bar ziet er prachtig uit van binnen en de barmannen vertellen je leuke verhalen over het eiland. Het is een typische lokale bar die je echt gezien moet hebben op Aruba, want ze zijn al geopend vanaf 1941.

Aruba Aloe Factory

Op maandag t/m zaterdag worden er meerdere rondleidingen gegeven in de Aruba Aloe Factory. De rondleidingen zijn er ook in het Nederlands. Zo’n rondleiding is erg interessant want ze vertellen je alles over de Aloe Vera plant, maar ook over de historie van de Aloe Vera Factory op Aruba. Ze laten je het gehele proces zien, vanaf buiten waar de planten gekweekt worden tot aan het verpakken van de producten die in de winkels verkocht worden. Aloe Vera staat bekend als een soort wonderplant, want het werkt erg goed tegen verbranding door de zon, maar bijvoorbeeld ook brandwonden of littekens. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer hele mooie plekken, stranden en activiteiten die je op Aruba kunt doen. Hier vertel ik je in mijn andere artikelen meer over.

Previous Post Next Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *