Hoe laat is het in Aruba?

In Nederland hebben we van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober zomertijd. Dan is het op Aruba 6 uur vroeger dan in Nederland. Aruba kent geen zomertijd (waarom zouden ze?) en is het in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland.

Tijdzone Aruba: UTC-4 (Atlantic Standard Time)
Zomertijd: Nee
Tijdsverschil met Nederland in de winter: 5 uur vroeger op Aruba
Tijdsverschil met Nederland in de zomer: 6 uur vroeger op Aruba

Hoe laat is het nu in Aruba?

Het is nu 11:43 uur in Aruba.

Welke dag, maand en jaar is het in Aruba?

Het is vandaag 21-06-2024 in Aruba.

Zonsondergang

Het is niet alleen een paar uur vroeger op Aruba, de zon gaat ook elke avond tussen 6 en 7 uur onder. Dit betekend dat het om 7 uur al helemaal donker is. Dat is even wennen als je op vakantie gaat, maar tegelijkertijd maakt dat het ook gezelliger om rond te lopen met alle leuke verlichtingen. Na 7 uur is er namelijk nog meer dan genoeg te doen op het eiland 🙂

AM/PM

Op Aruba is het gebruikelijk om de AM/PM tijdsnotatie te gebruiken. Als je met iemand om 10 PM afspreek is het niet de bedoeling dat je ’s ochtends aankom. AM is een latijnse afkorting voor “Ante Meridiem” wat “voor de middag” betekend. PM staat voor “Post Meridiem” wat “na de middag” betekend. Het is je vergeven als je dat niet kan onthouden, deze ezelsbruggetjes zijn misschien wat makkelijker:

  • De A staat eerder in het alfabet dus AM is eerder dan PM
  • Maak van de afkorting AM “After Midnight” (na 12 uur ’s nachts) en PM “Passeert Middag”
Previous Post Next Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *