Hoe groot is Aruba?

Aruba is niet heel erg groot, het is ongeveer even groot als Texel. Aruba is namelijk 180 km², en Texel is ongeveer 170 km².

Hoe lang en breed is Aruba?

Aruba is ongeveer 31 km lang en 9 km breed, als je vanaf Noord naar Baby Beach wilt rijden ben je zonder traffic ongeveer een half uur onderweg. Je kunt dus in 1 dag het gehele eiland rondrijden, maar ik zou daar toch wat meer de tijd voor nemen zodat je van alle mooie plekken rustig kunt genieten!

Hoeveel inwoners heeft Aruba?

De oppervlakte van Aruba is dus niet heel erg groot, maar hoeveel mensen wonen er op deze oppervlakte? Op Aruba wonen ongeveer 120.000 inwoners (2020). De meeste Arubanen wonen verdeeld over het gehele eiland, maar in Oranjestad wonen er naar schatting maar liefst 37.000 mensen.

Hoeveel stranden heeft Aruba?

Ondanks het kleine oppervlak van Aruba heeft het wel heel veel moois te bieden, waaronder de mooie stranden. Wist je dat Aruba regelmatig toplijsten behaald met “mooiste stranden ter wereld”? Eagle Beach is het strand wat vaak vernoemd wordt, dit komt onder andere door de oppervlakte maar ook omdat het hagelwit is. Het mooie aan dit strand is dat het niet helemaal ‘volgebouwd’ is met hotelbedjes, waardoor je extra kunt genieten van het mooie strand.

In totaal heeft Aruba maar liefst 22 stranden! Als je ze allemaal in één vakantie wilt ontdekken zul je dus wel een tijdje op Aruba moeten verblijven om dat te redden. Niet alleen Eagle Beach is een mooi strand, maar ook Manchebo Beach, Baby Beach, Palm Beach, Druif Beach en Arashi Beach zijn de moeite waard om te bezoeken. Ik kan zo nog wel even door gaan, maar dit zijn wel de populairste stranden op Aruba. De meeste bevinden zich aan de westkust, maar ook aan de noordkust waar je off-road gaat zijn veel mooie stranden te vinden!

Previous Post Next Post
By
Mijn naam is Kimberly en ik heb in 2016 een half jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Sindsdien ga ik elk jaar terug naar het mooie eiland om vakantie te vieren. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *